Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Po Aziją keliavusi Rūta: pinklės raudonųjų žibintų kvartale ir sutikta gyvenimo meilė Mukhiya

Daugiau nei 50 pasaulio šalių aplankiusi rinkodaros ekspertė, keliautoja, asmeninio augimo ir tobulėjimo mentorė Rūta Gurung šiandien remdamasi savo patirtimi žmonėms iš viso pasaulio padeda geriau pažinti save ir aplinkinius, skatina juos išdrįsti imtis kardinalių gyvenimo pokyčių.
Rūta Gurung
Rūta Gurung / LNK stopkadras, asmeninio albumo nuotr.

Pati kadaise ėjusi aukštas pareigas ir demonstravusi išskirtinius rezultatus darbe, namuose Rūta kentė ilgalaikę nemigą, vedusią ją į beprotybę ir netgi versdavusią nerimauti dėl savo gyvybės. Supratusi, kad baigti savo dienų ji taip nenori, moteris metė gerai apmokamą darbą, paliko savo komforto zoną ir su kuprine ant pečių iškeliavo tyrinėti pasaulio, rašoma LNK televizijos pranešime spaudai.

Rūta Gurung sako, kad pirmiausia yra žmogus, kuris gyvena savo širdies gyvenimą. Išmaišiusi pasaulį ir mokytojo pašaukimą atradusi moteris šiandien didžiųjų įmonių personalams, poroms ar pavieniams žmonėms padeda geriau pažinti save ir pasiekti trokštamų rezultatų. O namuose ji jau keturiolika metų džiaugiasi išskirtiniais santykiais su nepaliečiu vyru ir judviejų užaugintu sūnumi.

Neringos Janonės nuotr./Rūta Gurung
Neringos Janonės nuotr./Rūta Gurung

Tiesa, kelio į tikrąją gyvenimo laimę pradžia labiau priminė bėgimą peilio ašmenimis. Vos 27-erių Rūta jau ėjo rinkodaros vadovės pareigas, uždirbo gerokai daugiau už visus pažįstamus vyrus ir valdė milijonus siekiančius kampanijų biudžetus, tačiau buvo taip nusivariusi nuo kojų, jog ėmė balansuoti tarp gyvenimo ir mirties.

„Galvoje buvo tiek minčių, kad aš tiesiog nustojau miegoti. Prasidėjo problemos su stuburu, širdies aritmija, išsibalansavo hormonai. Prasidėjo toks išsekimas, kad darbe pradėjau tiesiog alpti“, – LNK laidoje „Bus visko“ pasakojo Rūta.

Rūta Gurung prisipažino, kad išsekimas privedė net prie haliucinacijų. Rūta išseko tiek, kad vieną dieną gulėjo lovoje negalėdama pajudėti ir nebesuprato, ar yra gyva, ar mirusi. Sukrėsta tokios patirties, moteris galiausiai ryžosi imtis pokyčių ir sutiko jos gyvenimą pakeitusį mokytoją. Būtent jis Rūtą supažindino su trijų tūkstančių metų senumo penkių elementų teorija. Remdamasi ja, moteris pradėjo ieškoti tikrosios savęs ir vieną dieną nusprendė įgyvendinti seną svajonę – metusi visus darbus kartu su drauge išsiruošė į pusę metų trukusią kelionę po Aziją.

LNK stopkadras/Rūta Gurung
LNK stopkadras/Rūta Gurung

Nuotykių joms tikrai netrūko. Štai Tailande kartu su dviem ten sutiktais turistais patekusios į vietinių pinkles ir Bankoko raudonųjų žibintų kvartale atsisakiusios už erotinį pasirodymą sumokėti dvidešimt kartų didesnę kainą, buvo užspeistos į kampą.

„Mums atneša sąskaitą 500 dolerių, sakom nemokėsim, turėjo būti 25. Tada mus apsupo dešimt žmonių, be jokių ceremonijų ištraukė pinigines ir iš mūsų kompanijos vyrukų paėmė visus pinigus”, – laidoje „Bus visko“ pasakojo Rūta.

Asmeninio albumo nuotr./Rūta Gurung
Asmeninio albumo nuotr./Rūta Gurung

Per pusę metų, praleistų skirtingose Azijos valstybėse, Rūta susipažino su galybe unikaliomis istorijomis turtingų žmonių. Net šiandien keliautoja su šypsena prisimena Laose svečių namuose sutiktą garbaus amžiaus senolę, paneigusią bet kokius mitus apie liūdną senatvę. Mat nuotykių ištroškusi senjorė keliauti po atokiausias pasaulio vietas pradėjo ne taip ir anksti – sulaukusi septyniasdešimties metų.

Kelionė po Aziją ne tik plėtė Rūtos akiratį ir augino ją kaip asmenybę, tačiau ir padovanojo didžiąją gyvenimo meilę – ir džiaugsme, ir varge besąlygiškai ją palaikantį vyrą Mukhiya. Kelionėje ji susipažino su gausia jo šeima, trys seserys su mama vis dar gyvena Nepale, vienas brolis – Amerikoje, o kitas – vienuolyne. Pastarasis savo noru pasirinko vienuolio kelią ir jau yra užsitarnavęs lamos rangą – gali mokyti kitus, kadangi išlaikė didžiulius išbandymus 3 metus 3 mėnesius 3 savaites ir 3 dienas išbuvęs atskirtyje.

Rūta tiki, jog išskirtinių pastangų reikalavusius sunkumus mylimojo brolis įveikė būtent todėl, kad vienuolio kelią pasirinko savo noru. O štai didžioji dalis kitų vienuolių nuo pat mažens į vienuolynus patenka dėl skurdo, mat, negalėdami išmaitinti gausių šeimų, vietiniai vaikus paprasčiausiai atiduoda į vienuolių rankas. Apie tai moteris sužinojo bendraudama su pačiais vienuoliais.

Asmeninio albumo nuotr./Rūta Gurung
Asmeninio albumo nuotr./Rūta Gurung

„Šiaip tai nenoriu čia būti, aš tiesiog čia esu ir man čia gerai sekasi, ir aš nieko kito nemoku. Ir sako jo, jeigu aš galėčiau rinktis, aš gal gyvenčiau pasaulietišką gyvenimą“, – atviravo moteris ir prisipažino, kad šį žmogų paskatino palikti vienuolyną.

„Bus visko“ – antradienio vakarą, 20 val., per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius